Munay-Ki – Perui beavatás Európában?

Munay-Ki – Perui beavatás Európában?

A Munay-Ki egy kilenc rítusból álló beavatás, amely az inkák leszármazottjaitól, a perui Andok őshonos népeitől származik.

Az ősi maja és inka hagyomány manapság divatos Európában. A legtöbben azzal is egyet értünk, hogy a régi idők dél-amerikai népei sok területhez –köztük építészet, csillagászat, asztrológia- nagyon értettek. Gondoljunk csak a híres maja naptárra, amely a sokak által rettegett 2012-es „világvégét” is megjósolta. Az is igaz, hogy ezek az ősi jövendölések és a tudás nem csak Dél-Amerikára vonatkoztak, hanem az egész Földre.

“Mi vagyunk a folyamatok, a Rítusok őrzői, és ez megnyitotta bennünk annak a lehetőségét, hogy emberként azzá váljunk, akik valójában vagyunk. Ez a folyamat azonban nem csak az indiánokról szól, ez a folyamat mindannyiunkról szól, az egész világról szól.”
(Don Manuel Quispe)

De mégis mit tudunk kezdeni ezzel a régi, messzi földről származó tudással mi, európaiak?

Egyrészt véleményem szerint elsősorban emberek vagyunk és nem európaiak. Büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, de arra még büszkébb, hogy ember. Másrészt a világ annyira felfordult, forr és változásban van körülöttünk, hogy legfőbb ideje összefognunk és egy népként tennünk azért, hogy ez a Föld egy szép és élhető hely legyen gyermekeink és unokáink számára is.

Harmadrészt az ősi perui bölcsesség szerint a változás nyugatról jön. A laikának nevezett sámánok évszázadokon át rejtett életet éltek, hogy tudásukat átmentsék az inkvizíció és a történelem számos elnyomó hatalma elől, amelyek a földjükön és az egész világon hódítottak. Ez a tudás csak az elmúlt néhány évtizedben vált újra hozzáférhetővé, hiszen próféciáik szerint “az új világ sámánjai nyugatról jönnek majd”, s a világ egy olyan minőségi “dimenzióváltás” előtt áll, amelyben fontos, hogy minél több ember rendelkezzen a túléléshez szükséges tudással és erővel. Az ősi amerikai jövendölések egy olyan időszakról beszélnek, mely hatalmas változásokat hoz és felfordítja a világot.

Megírták, hogy egy új típusú ember fog megjelenni a földön – bölcs és erős, félelem nélkül élő emberek csoportja, akik ragaszkodnak isteni természetükhöz és őrzői lesznek minden teremtménynek. Ez az időszak 2012-vel megérkezett. A „félelmetes” 2012-es év tehát nem a világ, hanem egy világkorszak végét és egy új világkorszak kezdetét jelentette, egy új időszámítást.

Az ősi amerikai próféciák tehát egy új emberiség eljövetelét hirdették – akik transzcendentális természetében megmutatkozik a félelem nélküliség. A Munay-Ki jelenti a kódot ehhez az új emberiséghez, mely energiaátvitellel jut el egyik embertől a másikig.

Hagyományosan éveket kellett szent tanulással eltölteni, mielőtt valaki részt vehetett a beavatási rituálén. Az andokbeli öregek azonban úgy hiszik, az emberi történelem egy kritikus csomóponthoz érkezett, ezért a rítusoknak el kell jutniuk minél több emberhez.

Ennek érdekében 2006-ban 2000 ember érkezett a világ különböző pontjairól a Macchu Picchura, ahol megkapták a kilenc rítust és egy felkérést, hogy terjesszék a világban. Nyugatra Dr. Alberto Villoldo hozta el a Munay-Ki rítusokat 2006-ban, aki orvosi antropológiai háttérrel évekig dolgozott az amazonbeli sámánokkal, később pedig a laikákkal, az inkák leszármazottaival. Dr. Villoldo szerint a rítusok valamennyi ősi, sámán hagyományban fellelhetők, bár az idők során más és más megjelenési formában voltak jelen a különböző kultúrákban.

Mindezek az információk számomra azt jelentik, hogy a Munay-Ki egy már bennünk lévő ősi tudást elevenít fel újra és tesz ismét az életünk részévé.

Kapcsolat

Reiki Kezelések/tanfolyamok helyszíne:

9028 Győr
1067 Budapest
2941 Ács
5100 Jászberény

Kontakt telefon:

Amennyiben kérdése van, bizalommal hivjon a következő telefonszámon: +36 30 914 6764

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.