Reiki, avagy amikor a tested meggyógyítja önmagát

Reiki, avagy amikor a tested meggyógyítja önmagát

A reiki egy igazán különleges, a modern tudománnyal sokak számára nehezen összeegyeztethető gyógymód, amivel szemben nagyon sokan szkeptikusak, ám ez a sztereotípiás állapot a legtöbb esetben csak addig szokott tartani, amíg az emberek saját bőrükön nem tapasztalják meg a hatását.

A reikit egy laikusnak a legegyszerűbben úgy lehetne leírni, mint egy olyan önfejlesztő módszert, aminek segítségével – tulajdonképpen kézrátétel által – testünk képes meggyógyítani saját magát. Ez elsőre talán lehetetlennek hangzik, de világszerte immár több millió ember köszönheti tartós egészségét a reiki kezeléseknek, amelyek természetesen nem csak már meglévő problémákat képesek orvosolni, hanem megelőzésre is tökéletesen alkalmasak.

A Reiki módszere

A reiki módszere Japánból, a hagyományos gyógymódok őshazájából terjed, és bár alapjai évszázados hagyományokra, illetve múltra tekint vissza, lényegét csak a19. század második felében foglalta keretbe egy helyi keresztény szerzetes, dr. Mikao Usui, aki egy 21 napos böjt során érte el azt a belső harmóniát, ami a megvilágosodáshoz, illetve a reiki alkalmazásának alapjaihoz szükségessé vált. Megijedni természetesen nem kell – írja a reikireka.hu, a reikihez nem kell senkinek sem böjtölnie, éheznie vagy diétáznia, hiszen a rendszeres és folyamatos gyakorlás is elegendő ahhoz, hogy valaki ki tudja használni a benne rejlő szó szerint csodálatos lehetőségeket, amelyek tudományosan is alátámasztásra kerültek a múltban, sőt mi több, a modern orvostudomány is egyre gyakrabban ismeri fel a benne rejlő lehetőségeket.

Hogy mi is tulajdonképpen a reiki lényege? Minden az úgynevezett életenergiáról szól, ami egy egészséges szervezetben szabadon áramol azért, hogy fenntartsa ezt az egészséges állapotot, avagy a harmóniát. Mivel a legtöbb ember ma nem a spirituális utat követi, ezért nagyon sokan az energiák áramlását nem érzékelik, így a legtöbben csak a végeredményt tudják feldolgozni a materiális síkon, ergo jól érzik magukat, vagy nem érzik jól magukat. Az egészséget hozó életenergia folyamatos és egyenletes áramlása természetesen már a legapróbb rezdülések hatására is kibillenhet az egyensúlyból, ezáltal a rohanás, a stresszes mindennapok, az otthoni harmónia vagy a rendszeresség hiánya mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb pozitív energia jusson szervezetünkbe. Ez előbb mindössze kellemetlen közérzetet okoz, de hosszabb távon fizikai tünetek, betegségek is jelentkezhetnek, hiszen azzal még a mai orvosok is egyetértenek – mert tudományosan alátámasztott tény –, hogy a lelki eredeti problémák előbb vagy utóbb testi gondokat, betegségeket is előidéznek.

A reiki értelmezésében ez annyit jelent, hogy testünk energetikai rendszere a túlhajszoltság miatt egyszerűen lemerül, ami magával hozza az immunrendszer gyengülését is, ettől a ponttól kezdve pedig már tudományról beszélhetünk, az immungyengeség ugyanis hozzájárul a betegségek kialakulásához. A reiki kezelések során ezt a folyamatot fordíthatjuk vissza, illetve tarthatjuk szinten, méghozzá segédeszközök vagy segédanyagok nélkül, mindössze saját és környezetünk energiájából merítve. A módszer hatása megkérdőjelezhetetlen, azonban kevesen tudják, hogy gyógyítása a mai orvostudománnyal ellentétben nem csak látszólag kezeli a problémát, vagyis nem csak a tünetek enyhítése, elnyomása a cél, hanem az, hogy szervezetünkből távozzanak azok a negatív energiák, amelyek előidézik – a fentiek esetében rendszeresen visszatérő – problémákat. A reiki tehát képes arra, hogy természetes módon, a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításával helyrebillentse szervezetünk energiaháztartását, ezáltal normalizálja testünk működését. A kezelések legnagyobb előnye, hogy semmiféle mellékhatással sem járnak – avagy semmit sem veszthetünk, ha kipróbáljuk –, az eredmény pedig főként az akut problémák esetében akár már egyetlen alkalmat követően is igencsak látványosan megnyilvánulhat. Nyilván ehhez szükség van arra is, hogy akarjuk a gyógyulást, testünk természetes energiatartalékai ugyanis csak ilyen formában képesek aktiválódni. Az eredmények attól is függnek, hogy életünk során mennyi méreganyag rakódott le szervezetünkben, amelyek az egészségtelen életmód és ételek elfogyasztása mellett a különféle gyógyszerekkel is bejuthatnak szervezetünkbe.

Kapcsolat

Reiki Kezelések/tanfolyamok helyszíne:
2943 Bábolna,
2100 Gödöllő,
1164 Budapest,
9200 Mosonmagyaróvár
Kontakt telefon:
Amennyiben kérdése van, bizalommal hivjon a következő telefonszámon: +36 30 914 6764
Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.