Őseink öröksége - a csakrák és a magyar népmesék

Őseink öröksége - a csakrák és a magyar népmesék

“Hol volt, hol nem volt… hetedhét országon túl, az üveghegyen is túl, ott, ahol a madár sem jár…”

Magyar népmesék

Őseink a magyar népmesékben szimbólumok által fontos tanításokat hagytak utódaikra, a magyar népre. Ezért nagyon fontos, hogy megismerjük a mesék világát, megértsük őseink üzenetét és továbbadjuk azokat gyermekeinknek és unokáinknak.
Ez pedig akkor is működik, ha Te magad nem is érted minden részét ennek a tudásnak. Add tovább, mert „…akinek füle van a hallásra, hallja.” (Szent Biblia, Márk 4:9). És a gyermekeknek van füle a hallásra, mert ők még emlékeznek arra, hogy honnan jöttek és kik ők.

„Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek királyságába.” (Szent Biblia, Máté 18. f.,1-4)
Hetedhét ország
“Hol volt, hol nem volt…”

Na de, hol van a hetedhét ország? A testünkben található hét energiaközponton túl, az egységes mezőben, vagy kvantum mezőben, vagy az univerzum végtelen mezejében van.
És hol az üveghegy? Az üveghegy a fejünk búbja, az az alig kitapintható pont, pont(osan) a fejünk tetején, ami a koponyánk közepe. Ez az a láthatatlan prizma, ami szétszórja a fehér fényt a szivárvány, azaz szív-zárvány színeire a testünkbe. Amikor valamiben tökéletesen elmélyedünk vagy teljes valónkban igaz ránk, úgy mondjuk magyarul: „a fejem búbjáig”. A magyar mesékben nagy jelentősége van a szivárványnak, ami valójában energiacsokraink színeinek felel meg.
Hol nem jár a madár sem? A mese itt a végtelen, örök, megfoghatatlan kvantum mezőre utal, ahol semmi sem kézzelfogható, nincs test (és így madár sem), azaz nincs anyagi valóság, nincs senki, nincs sehol és nincs semmikor. Csak a végtelen lehetőség, a tökéletes potenciál létezik, az űr, a vákuum, amelyből a mese születik és amiből minden más is megszületik, megteremtődik…
Ez a bölcsesség mind kódolva van szimbolikusan a magyar nyelvben, a népünk meséiben és a néphagyományainkban.

Kapcsolat

Reiki Kezelések/tanfolyamok helyszíne:

9028 Győr
1067 Budapest
2941 Ács
5100 Jászberény

Kontakt telefon:

Amennyiben kérdése van, bizalommal hivjon a következő telefonszámon: +36 30 914 6764

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat, hogy elérhetővé váljanak a közösségi média funkciók, és hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Az oldal használatáról gyűjtött adatokat megosztjuk a közösségi média, marketing és elemző partnereinkkel, akik lehet, hogy ezt kombinálni fogják más adatokkal amiket Ön megadott nekik, vagy ők gyűjtöttek Önről azáltal, hogy a szolgáltatásaikat használta.